סטארטאפים בתחום ה-FoodTech שכדאי לעקוב אחריהם
- 1
פליינג ספארק
חברת פליינג ספארק פיתחה טכנולוגיה לגידול של זחלים של זבוב הפירות הים תיכוני והפקה של בעל ערכים תזונתיים גבוהים ביותר, עשיר בברזל, סידן ומגנזיום ומהווה תחליף איכותי ביותר לחלבון מן החי. הטכנולוגיה משתמשת בפחות מאחוז של מים ואדמה בהשוואה לגידול מקביל של בקר ואין זיהום של גזי חממה. החברה נמנית על פורטפוליו ההשקעות של חממת The Kitchen. מנכ”ל החברה הוא ערן גרוניך, יזם ותיק ויו”ר הדירקטוריון הוא ד”ר אריאל כץ.
Flying Spark חברת “הינומן” פיתחה יצור של ירק-העלים הקטן בכדור הארץ (חצי מילימטר). הירק הזערורי (שישווק כ-“מנקאי אינסייד”) מיועד להכנס בקרוב למגוון מזונות יומיומיים ולהשביחם משמעותית ברמות החלבון, ברזל, אנטיאוקסידנטים ואף ויטמין בי 12, וזאת בשלמותו, ללא כל צורך בעיבוד או מיצוי, ומבלי לשנות טעמו או מרקמו של המזון בו הוא משולב. הראשונים ליהנות מן הירק הטבעי יהיו ביפן, כיוון שחברת המזון המובילה במדינה “אג’ינומוטו” ביצעה בחברה השקעה של 15 מיליון דולר בשנה שעברה ורכשה את זכויות ההפצה הבלעדיות שלה ביפן.
Hinoman- 3
יופיקס
חברת יופיקס פיתחה “יוגורט” פרוביוטי טבעוני, שמבוסס על תערובת דגנים, אגוזים, וזרעים שונים. מוצרי יופיקס מיוצרים כ”תווית נקיה” ללא תוספים כלשהם פרט לחומרי הגלם. מעדני ה- BIO שלה פרוביוטיים, והם מותססים בתהליך הדומה לייצור יוגורט ומכילים סיבים פרהביוטיים. המוצרים אינם מבוססי סויה ואינם מכילים חלב ומרכיביו. תהליך היצור הידידותי לסביבה תוכנן כדי ליצר אפס פסולת. במקביל החברה שוקדת על פיתוח דור חדש של מוצרים בריאים וידידותיים לסביבה. החברה גייסה עד כה כ- 2 מליון דולר, ומוצריה החלו להגיע לשוק.
Yofix - 4
אלף פארמס
אלף פארמס הוקמה במטרה להציע אפשרות לאכול בשר מתורבת, או באנגלית CLEAN MEAT בלי צורך בלשחוט פרה. הטכנולוגיה הייחודית מאפשרת לראשונה לגדל את כל סוגי התאים שמרכיבים את הבשר המסורתי בתלת ממד ולדמות את הבשר שמכירים. הטכנולוגיה מגיעה מהמעבדה של פרופ’ לבנברג בטכניון. הבשר נקי מאנטיביוטיקה, ואינו מהונדס גנטית. יצור הבשר מתבצע בשימוש מזערי במשאבים טבעיים לעומת כ-10,000 ליטר מים שדרושים ליצר 1 ק”ג של בשר בקר. הבשר מוגדר VEGAN ויהיו לו הערכים התזונתיים המקוריים של בשר.
Aleph Farms - 5
דומתוק
דומתוק פיתחה הובלה יעילה של חומרי טעם כמו סוכר ומלח אל הלשון, כך שניתן להפחית בין 30% ל-50% מהסוכר או המלח ולשמור על אותו פרופיל טעם של מתיקות או מליחות, ללא כל טעמי לוואי. הדרישה של הצרכנים ושל הרשויות להפחתת סוכרים פתחה בפני דומתוק שלל הזדמנויות לחבור אל חברות מזון מובילות בעיקר בתחומים בהם הוכחה יעילות הפתרון, שפותח ע״י צוות של מדענים עתירי ניסיון בתחומי הכימיה, מדעי המזון וקולינריה: שוקולד, ממרחים מתוקים, דברי מאפה, סוכריות גומי ודגני בוקר. החברה גייסה עד כה כ-9 מיליון דולר מקרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים וזכתה בפרסים ובמענקים בין היתר מהמדען הראשי, מהוריייזון 2020, מארגון חברות המזון האירופאיות.
דומתוק הוקמה לפני מעט למעלה מ-4 שנים ונמצאת בשלבים של ייצור ומסחור הסוכרים שפיתחה באירופה ובארה״ב.DouxMatok - 6
אמאי
אמאי חלבונים מייצרת חלבוני מתוקים כתחליף סוכר. לאורך קו המשווה יש צמחים שמייצרים חלבונים מתוקים ללא קלוריות והם נאכלים על ידי האוכלוסייה המקומית אך לא ניתן לגדל אותם בצורה חקלאית רגילה והמחיר שלהם מאוד יקר. אמאי (“מתוק” ביפנית) פותרת אתגרים אלו ומתאימה את החלבונים המתוקים הבריאים לשימוש המוני. אמאי מייצרת חלבונים מתוקים בריאים במתקני תסיסה כמו שמייצרים בירה. חלבוני אמאי כבר שולבו במשקאות וביוגורט. אמאי הינה חברת פורטפוליו של חממת The Kitchen מקבוצת שטראוס ומשתפת פעולה חברות מזון ומכוני מחקר.
Amai Proteins - 7
Day Two
החברה מספקת יעוץ תזונתי על בסיס איבחון המיקרוביום (חיידקי המעי) האישי, כדי לאפשר חיים בריאים יותר ובעיקר שליטה ברמות הסוכר בדם. סוגי החיידקים השונים בין אדם לאדם מאובחנים על ידי החברה, ומשמשים כבסיס להמלצות על בסיס מחקרם של פרופ’ ערן סגל ופרופ’ ערן אלינב ממכון וייצמן. החברה נוסדה ב-2015, גייסה עד היום מעל 217 מליון דולר ממספר משקיעים.
נכתב על ידי פרופ’ אייל שמעוני’ סמנכ”ל הטכנולוגיה של קבוצת שטראוס. מיוזמי קהילת הפוד-טק אלפא שטראוס, חבר בורד בחממת The Kitchen. בתפקידו אחראי על האסטרטגיה הטכנולוגית של קבוצת שטראוס, הטמעת טכנולוגיות מתקדמות לאורך שרשרת הערך ובעסקים החדשים, וכן על אסטרטגיית התזונה של קבוצת שטראוס.
ראית איך מדדים עושים את החיים פשוטים בטכנולוגיה. בוא/י לראות איך מדדים עושים את החיים פשוטים גם בשוק ההון
Day Two